Sveriges första besökspark för vindkraft!

UPPDATERAD

Vindpark Dalarna invigdes den 21:a juni av Dalarnas landshövding, Helena Höij och ordförande i regionala utvecklingsnämnden, Birgitta Sacrédeus. Vindparken befinner sig vid Engelfors som ligger mellan Falun och Hofors. Parken är en besöksplats för allmänheten som ska ge en chans till upplevelsen av att känna vindkraft på nära håll.

Den nya vindparken vill bidra till kunskap om vindkraft, regionens framtida energibehov samt en hållbar energiförsörjning för Dalarna. Parken erbjuder en möjlighet att bilda sig en egen uppfattning om hur en modern vindpark kan upplevas. I anslutning till ett stort vindskydd med sittplatser och möjlighet till grillning finns informationstavlor om området och Dalarnas energibehov, på dessa tavlor informeras det om Dalarnas energisystem, vindkraftverkets process och varför ett vindkraftverk står stilla när det blåser med mer.

Detta hållbarhets projekt är ett samarbete mellan: Länsstyrelsen i Dalarnas län, Region Dalarna, SR Energy, DalaVind, Dala Energi, Borlänge Energi, Falu Energi & Vatten, Hedemora Energi.

 

För mer information om Vindparken, kolla in detta! –> Unikt samarbete bakom Sveriges första besökspark för vindkraft – Dalavind

 

Allt gott! ☀️

Önskar,

Älvdalens & Särna-Idres besparingsskogar


Arkiv ×
AKTUELLT

Lokalen: Nu tar vi över!

UPPDATERAD

 

Hannah Risander har tidigare hållit tyglarna för uthyrningen av Lokalen. Från och med 1 september står Älvdalens Besparingsskog för uthyrningen av den. Lokalen består av två salar som går att hyra för ditt evenemang, i byggnaden finns:

Pellesalen på bottenplanet tar ca 60 personer och är utrustad med bland annat whiteboard. Serveringsskök i angränsande rum.
Myckelsalen i souterrängplanet tar ca 15 personer.

Årsmöte på Lokalen för ideella föreningar kostar 300 kr från och med den 1 oktober.

Mer information kring Lokalen finner du här på vår hemsida, du klickar på:

Delägare -> Bokning

 

Med vänliga hälsningar,

Älvdalens Besparingsskog


Tack för en trevlig delägardag!

UPPDATERAD

Delägardagen erbjöd en härlig dag i skogen och i solen. Förmiddagen började med att Johan från Dalarnas länsstyrelse föreläste om restaureringen i Aspvasslan, han berättade för oss om hur vattendraget påverkar fisket och fisken. Mot eftermiddagen tog vi oss till Gamla Märråbergsvägen där Jonas Svensson från Älvdalens, Särna-Idres Besparingsskogar pratade om ArGrow som planeringsnäring. Sista stoppet för dagen var Tennådalsvägen, där möttes vi av Per-Olov Persson, också från Älvdalens, Särna-Idres Besparingsskogar, som berättade för oss om hur HPR-gallring fungerar. I detta inlägg finner du en video som ger en snabb bild på hur vi hade det under dagen ☀️

Vi vill gärna få återkoppling på hur dagen var för er, var den bra/dålig eller är ni nöjda med det som var? Återkoppling är viktigt för oss då det ger oss möjligheten att förbättra vårt arbete i framtiden.

📧 : esmeralda.soto@besparingsskogen.se

Vi på Älvdalens Besparingsskog vill tacka alla delägare för ert intresse och engagemang under dagen, vi vill även tacka för den fina servicen och fikat som Tre Björnar gav oss!

Med vänliga hälsningar,

Älvdalens Besparingsskog

 

 Anmälan för delägardagen

UPPDATERAD

Anmälan inför delägardagen den 23e augusti är nu fulltecknad. Du som anmäler dig från och med den 14/8 hamnar på reservlistan. Om en redan anmäld får förhinder kan du få plats men med kort varsel.

Med vänliga hälsningar,

Älvdalens Besparingsskog


Projekt i byarna – Solceller

UPPDATERAD

Älvdalens Besparingsskog planerar att investera i solceller på bystugor i Älvdalen.
Vi vill därför gärna ha in anbud på arbetet.
Vi har låtit göra en inventering av varje objekt och önskar offert på 28 objekt med energibehov från ca 6 000 kWh-95 000 kWh per år.
Totalt rör det sig om ca 580 000 kWh.
Om intresse finns att lämna anbud maila anna.beronius@besparingsskogen.se för att få tillgång till underlagen.
Se bilaga HÄR för våra baskrav för upphandlingen.

/Anna Beronius 2023-08-01


Tidigare
PÅ GÅNG

Sandförråd

Sandförråden i byarna är till för de boende och man får endast hämta sanden i hinkar och ej med traktor.

Skyltar kommer att sättas upp vid sandförråden inom kort.

Med vänliga hälsningar,

Älvdalens Besparingsskog

Vägsaltning sommaren 2023

Med anledning av kriget i Ukraina har vägsalt blivit en bristvara.

Det innebär att priset blivit nästan dubbelt i år jämfört med normalt. Vi har inte heller fått levererat de volymer som vi beställt.

Vi kommer i år därför inte att kunna salta vägarna i samma utsträckning som vi brukar.

Vi kommer att prioritera vägar med högre trafikbelastning, sträckor med bostadshus och sommarstugor samt vägar med statsbidrag.

Vi beklagar detta och ber om överseende.

/Anna Beronius 2023-05-15

Bidragsvillkor 2023

Här finns bidragsvillkor för 2023 fastställda vid höststämman 2022-11-24.
Bidragsvillkor 2023

AKTUELLA BLANKETTER

LÄNKAR