JAKT & FISKE

Jakt i gryningstimman
Jaktlaget har samlats vid slaktboden, det är fortfarande mörkt och kaffet smakar extra bra denna tidiga gryningstimma. Det ligger en inspirerande stämning i luften och snart är jakten i full gång; ett ståndskall ekar genom skogen och kanske är det nu dags att nedlägga älgen. Jägarens mest trogna kamrat gjort ett bra jobb. Under merparten av den tid vi människor funnits på jorden har vi varit jägare. Att jaga är ett naturligt sätt att leva för många, så även i Särna och Idre. Jakten erbjuder både naturupplevelser och spänning. Även om själva jagandet är kärnan är det inte det enda som ger jägaren upplevelser och stimulans.

Hundträning, viltvård och skytteträning är andra viktiga inslag. Tillvaratagandet av bytet tillhör också jakten. Det kan handla om att plocka en tjäder eller laga till en älggryta. Viss jakt är nödvändig för att begränsa de skador viltet kan ställa till med. Det kan vara trafikskador eller skador på gröda och skog. Älgen kalasar gärna på ett ungskogsbestånd av tall.

Särna-Idre erbjuder jakträttsinnehavare att mot en ringa kostnad, jaga på Besparingsskogen. Lagar och regler runt jakten och vem som får jaga och var, finns det bestämmelser för. Ta del av bifogade filer till höger.

Jaktkort köper du hos oss på Besparingskontoret eller här på hemsidan genom att klicka på länken nedan.

Kwikk | Jaktkort Särna-Idre Besparingsskog

Fiskekort till delägare (delägarkort) säljes på kontoret 250 kr samt till ortsbor 350 kr

Jaktansvarig på Särna-Idre Besparingsskog
Knut Eriksson 0253-59 67 62

Uppdaterad: 2023-06-28 // Esmeralda Soto

 

 

Bilagor